Reportage

Delen:

Elke week maakt Foodtube in samenwerking met Het Parool een video over een restaurant of evenement in Amsterdam dat echt de moeite waard is. Deze keer: Rotterdamse hamburgers.

Naast een stortvloed van ijssalons, houtovenpizzeria’s en patatbakkers telt Amsterdam ook steeds meer hamburgerzaken. Het voordeel daarbij is dat het steeds moeilijker wordt om een beroerde hamburger te scoren. Omdat de van huis uit nederige hamburger niet veel meer is dan een combinatie van brood en gehakt met de gebruikelijke toevoegingen, proberen de burgerbakkers zich te onderscheiden met duurdere ingrediënten en dito toppings. Zo kom je vanzelf in het scenario van een gourmetburger van zestien euro, waarin bijvoorbeeld Wagyuvlees verwerkt is en waar geschaafde truffel in de saus verwerkt wordt. De laatst binnengekomen leverancier van dergelijke etravaganza is de Rotterdamse firma Ter Marsch & Co die op de hoek van Vijzelstraat en Singel een filiaal opende.

Gerelateerde artikelen