Onze sterren

Delen:

De kalfs- en varkenswang behoren tot het kopvlees, zo’n beetje het goedkoopste deel van een dier. Grappig genoeg zijn die delen, net als bijvoorbeeld buikspek, via de haute cuisine (weer) ingestroomd in het gangbare assortiment. Wat er overigens weer toe leidde dat wangen inmiddels niet meer zo heel goedkoop zijn. Er zitten er tenslotte maar twee aan elke kop.
Gertjan Kiers (@demoslager) laat zien hoe de wangen worden uitgesneden. Bekijk ook het filmpje over de bereiding van de verschillende wangen door Bert van Buschbach.

Geïnteresseerd in vlees? In De Vleesbijbel leert Gertjan Kiers je hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug en je krijgt een mooie verzameling vleesrecepten. Gertjans Vleesbijbel kun je hier bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige, fysieke boekhandel (Mevrouw Hamersma) terwijl het jou niets extra kost.

Gerelateerde artikelen