Eten

Delen:

In haar kookstudio in Saint-Jorioz in de Haute Savoie maakt Christine Rassat een bramentaart. Die is vooral zo verschrikkelijk lekker door het gebruik van beurre noisette.

RECEPT
(Bramentaart voor 6-8 personen)

6 eiwitten
250 gram ongezouten boter
100 gram bloem
150 gram kristalsuiker
150 gram poedersuiker
150 gram amandelpoeder
300 gram bramen

-Maak van de boter beurre noisette door ‘m te verhitten tot er een lichtbruine kleur en een nootachtige geur ontstaat.
-Meng de bloem met de suikers en het amandelpoeder.
-Klop de eiwitten schuimig.
-Meng het eiwit met de boter en het mengsel van bloem, suiker en amandelpoeder. Goed roeren tot alles gemengd is.
-Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter een bakvorm van 30 centimeter doorsnede.
-Giet driekwart van het beslag in de vorm en verdeel de bramen erover. Dek af met de rest van het beslag en bak de taart in 30-40 minuten gaar in de oven.
-Maak de taart af met een dunne laag jam naar keuze.

Gerelateerde artikelen