Delen:

Scheurebe. Onalledaagse druif. En omdat we ook niet elke dag zoet drinken dan ook maar meteen wat spannenders dan die eeuwige Moscato d’Asti, de bruiswijn die het zo goed bij aardbeien doet.

Het argument dat deze zo lekker laag in zijn alcohol zit en daarom heel geschikt is na een toch al met wijn overgoten maaltijd gaat ook in dit geval op: 9 procent.

Toegegeven, dat is iets meer dan de 4 procent van het Italiaanse ‘schuimpje’, maar qua smaak heeft deze Scheurebe ook wel wat meer te bieden.

Rozijnen, rijpe peer, passievrucht, zoete amandeltjes, mango en zoete grapefruit en een verkwikkende zure finale.

Wie dit bij aardbeien serveert, voelt zich de zomerkoning te rijk.

Delen:

Bekijk ook eens

  • Recettes pour bien vivre
    Recettes pour bien vivre

    Petra Possel

  • Kookboekrecensie: Jan, Jans en de kinderen
    Kookboekrecensie: Jan, Jans en de kinderen

    Petra Possel

  • Kookboekrecensie The Two Fat Ladies
    Kookboekrecensie The Two Fat Ladies

    Petra Possel

  • Plaatbrood van Merijn en Nadia
    Plaatbrood van Merijn en Nadia

    Merijn Tol en Nadia Zerouali

  • Worst masterclass deel 1: worst wellen
    Worst masterclass deel 1: worst wellen

    Samuel Levie

  • Wina Born
    Wina Born

    Petra Possel