Delen:

Mooie vondst. Beaujolais die je niet al te vaak treft, terwijl het toch als de belangrijkste cru wordt gezien. Voilà, Moulin-à-Vent. Rouge met flink wat wind in de wieken. Koel rood fruit. Verfrissing. Salmiakdropje, heldere blik. Daarbij had gamay het oogstjaar mee. 2014 is mooi, heel mooi. En kijk aan, er is nog meer mooi nieuws.

Beaujolais is aan een inhaalslag bezig. Heel lang het lelijke eendje van Bourgogne, thans plots in trek bij Bourgogne-boeren. Deze willen er zo voor zorg dragen dat zij wijnen kunnen blijven leveren die nog enigszins betaalbaar zijn. Grote namen als Jadot, Louis Boillot en Thibault Ligier-Belair hebben er al wijngaarden gekocht.

En als tegenwicht zijn er ook nieuwe, ambitieuze producenten op gestaan. Bojo wordt weer serieus genomen. Serieus lekker bij kip bovendien.

Bron: Sneakpreview De Grote Hamersma 2018

Delen:

Bekijk ook eens

  • Hollandse haantjes bij de pluimveehouder
    Hollandse haantjes bij de pluimveehouder

    Chris Borren

  • Briochebrood met kinnebakspek & makreelmayonaise
    Briochebrood met kinnebakspek & makreelmayonaise

    Sander Overeinder

  • Verse Aanvoer: Winterrestaurant op het Vuurtoreneiland
    Verse Aanvoer: Winterrestaurant op het Vuurtoreneiland

    Sander Overeinder

  • Spareribs college
    Spareribs college

    Gertjan Kiers

  • Varkensrack uitsnijden
    Varkensrack uitsnijden

    Gertjan Kiers

  • Haan bij de Poelier
    Haan bij de Poelier

    Thomas van Meel