Machinepark

Delen:

In ijsmachines heb je twee smaken. Zelfvriezend en niet zelfvriezend. De verschillen zitten in prijs, gewicht en gebruiksgemak. Foodtube testte twee uitersten: de Solis Gelateria (bol.com) en de Magimix Le Glacier (bol.com). De Magimix helpt je voor een paar tientjes al aan een liter heerlijk ijs, maar kan dat slechts één keer in de 24 uur doen. Zo lang duurt het eer de beker van het apparaat genoeg kou heeft verzameld om een liter ijs te maken. De Solis daarentegen koelt de ijscompositie voor, maalt er ijs of sorbet van en houdt die vervolgens op temperatuur. Voor dat gemak betaal je zo’n vierhonderd euro meer, maar dan heb je ook een serieuze machine van roestvrij staal.

In de praktijk blijkt dat je van heel veel vruchten ijs kunt maken, al dan niet in combinatie met room of gecondenseerde melk. Maar je kunt natuurlijk ook een recept van een professional volgen. Zoals deze citroen basilicum sorbet uit het boek IJstijd (bol.com) van Kees Raat.

Gerelateerde artikelen