Eten

Delen:

Masterchef winnaar 2014 Bart van Berkel maakt lamsschouder uit de oven, geserveerd met Jacob’s Creek Merlot. Het gerecht is ingezonden en uitgekozen voor Wine & Dine with Jacob’s Creek.

Ingrediënten

4 plakkenLamsschouder of Lamsbout (150/200 gram)
3 eetlepelsolijfolie
5 teentjesknoflook
2sjalotjes
1ui (grof gehakt)
1wortel (grof gehakt)
1selderijstengel (grof gehakt)
1 dessertlepelrozemarijn (fijngesneden)
2 takjesrozemarijn (garnering)
250 mldroge witte wijn
2-3 eetlepelsbloem
naar smaakzout
naar smaakzwarte peper

Extra groenten
3 dlolie (neutraal)
1courgette (grof gehakt)
1aubergine (grof gehakt)
4aardappels (in schil gekookt)

Yoghurt-muntsaus
250 gramyoghurt
snufjekomijn
2-3 eetlepelscitroensap
3 eetlepelsolijfolie (extra vierge)
1 theelepelcitroensap
1/2 teentjeknoflook (geraspt)
8muntblaadjes (fijngesneden)
peper & zout
kruidenzout

Kooktijd

180 minuten

Aantal personen

4 personen

Bereiding

  • Bestuif de lam met de bloem, zout en peper en bak deze goudbruin in een braadpan.
  • Bak de sjalotten en de knoflook glazig in het bakvet van de lam. Frituur de courgette en de aubergine tot ze een goudbruine kleur hebben en laat ze uitlekken of afkoelen in ijswater en bewaar de olie voor de aardappelen.
  • Vul de braadslede met alle groenten, de lam, de wijn en de rozemarijn en zout en peper, plaats in de oven circa 2,5 uur op 175 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus en bewaar in de koeling.
  • Meng alle ingrediënten voor de kruidenzout.
  • Zodra de lam gaar is, snijd dan de aardappelen in delen van gewenste grote en frituur ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met kruidenzout.
Gerelateerde artikelen