Eten

Delen:

In deel drie van deze masterclass koekjes bakken behandelt Eke het maken van de verschillende soorten koekjesbeslag. Zo zie je dat een andere manier van ingrediënten mengen kan bijdragen tot een ander resultaat.

Recept voor lange vingers (22 stuks)

Bereiden: 30 minuten
Oventijd: 10 minuten per bakplaat

Benodigdheden:

  • Oven
  • Weegschaal
  • Kommen
  • Staande mixer met garde
  • Spatel
  • Zeef
  • Spuitzak met ronde spuitmond
  • Evt. maatbeker
  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Koelrekje

Ingrediënten

4eieren
125 gramsuiker
1 theelepelvanille extract
1/8 theelepelzout
115 grambloem

Kooktijd

40 minuten

Bereiding

  1. Sla de eidooiers met 75g suiker tot een lichte, luchtige massa die als een lint van de garde loopt. Voeg het vanille essence toe en meng dit er kort door.
  2. Sla de eiwitten met de overige 50 gram suiker tot stijve pieken. 
  3. Spatel de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel. 
  4. Zeef de bloem boven de kom en spatel ook dit er voorzichtig door.
  5. Bekleed bakplaten met bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond. (tip: gebruik een maatbeker om de spuitzak mooi open te houden) Spuit lange vingers van ongeveer 10 cm lang, 4 cm van elkaar af op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  6. Bak de lange vingers 10 minuten op 190C, laat ze vervolgens met het bakpapier afkoelen op een koelrekje en steek ze daarna los met een spatel. 

Tip: Gebruik de lange vingers voor bijvoorbeeld de buitenkant van een charlotte, of serveer ze bij de thee.
Tip: Voor de variatie kan je de lange vingers ook bestrooien met kaneelsuiker. 

I.s.m. Eke Mariën
Bron: kokenmetkennis.nl

Gerelateerde artikelen