Bij Niven Kunz (34) staan de seinen permanent op groenten.

De eigenaar-kok en naamgever van Restaurant Niven in Rijswijk heeft zich via zijn ‘achtertuin’ , het Westland, naar de voorgrond gekookt, waarbij seizoen en marktaanbod bepalen wat er op het bord van zijn gasten komt. Kunz verstaat de kunst van groentebereiding dan ook als geen ander.

‘Wie een maaltijd eet die voor 80 procent uit groenten bestaat en voor 20 uit vlees of vis, kan voor de volle 100 procent genieten,’ aldus Kunz.

Deze overtuiging plus zijn liefde voor alles wat er in zijn directe omgeving groeit en bloeit, leverde hem al weer ruim tien jaar geleden een Michelin-ster op. Daarmee werd hij een van de jongste koks in Nederland die deze eer te beurt viel. In 2015 verkozen 500 collega’s NIVEN tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Niven is ook een van de oprichters van Dutch Cuisine. Een beweging die oproept de Nederlandse keuken te herontdekken.

Waar anders kan Kunz beter zijn kunsten vertonen dan op Foodtube?

LINKS
Restaurant: restaurantniven.nl
Webshop: nivenshop.nl
Twitter: @NivenKunz
Facebook: Niven

Bekijk ook eens

  • Carbonara van Snijbonen
    Carbonara van Snijbonen

    Niven Kunz

  • Bloemkoolstructuren
    Bloemkoolstructuren

    Niven Kunz

  • Bloemkoolsoep
    Bloemkoolsoep

    Niven Kunz

  • Witte Asperges
    Witte Asperges

    Niven Kunz

  • Rabarber Cocktail en Compote
    Rabarber Cocktail en Compote

    Niven Kunz

  • Sjalot Snipperen
    Sjalot Snipperen

    Niven Kunz