Eten

Delen:

Een heerlijke, bijna vegetarische pastasalade met veel groenten die zowel koud als lauw lekker is. Een perfect zomergerecht dat je makkelijk van tevoren kunt maken.

Voor 2 personen:

200 gram farfelle, spirali of penne twee minuten korter koken dan volgens de aanwijzing op de verpakking

twee aubergines in hapbare blokken snijden, op een bakplaat (en eventueel een vel bakpapier, dat werkt straks makkelijker) leggen en ruim besprenkelen en doorhusselen met olijfolie. Zout toevoegen. Rooster de aubergines in de oven op 200 graden voor ongeveer een half uur, maar hou het proces in de gaten. De ene aubergine is sneller gaar dan de andere.

Zodra de auberginestukjes mooi bruin kleuren, maar nog niet helemaal uitgedroogd zijn, kunnen ze de oven uit.

Bak in wat olijfolie drie knoflooktenen en drie ansjovisfilets. Laat langzaam garen en prak tot een sausje. Doe daar 8 à 10 smakelijke kerstomaatjes bij (of twee grote of één hele grote). Voeg er ook de gare, uitgelekte pasta en de geroosterde aubergine aan toe en schep alles goed door.

Knip of scheur blaadjes verse basilicum en munt en doe die er ook doorheen of (schilderachtiger) strooi ze over het gerecht bij het serveren.

 

Peper en zout naar smaak

Gerelateerde artikelen