Eten

Delen:

Bart van Berkel, winnaar Master Chef 2014, maakt een pavlova van een recept dat is ingestuurd voor het Wine & Dine evenement van Jacob’s Creek. Harold Hamersma zoekt er een wijn bij uit, de Jacob’s Creek Moscato Rose 2014.

Ingrediënten

Pavlova
3eiwitten (van verse eieren)
175 gramfijne suiker
1 elcitroensap + rasp
snufjezout

Slagroom
4 dlslagroom
1 zakjevanillesuiker

Saus
4xsap van passievruchten (zonder pit)
1 elsuiker (of naar smaak)
1 elsushi azijn
2 elsinaasappelsap + rasp
4 elolijfolie

Kooktijd

50 minuten

Aantal personen

4 personen

  1. Klop de eiwitten stijf en voeg  al draaiende de suiker toe. Klop zeker 10 minuten door tot zich een glimmende stevige massa ontstaat. Voeg de citroensap en rasp toe en meng nog een 1Ž2 minuut goed door. Maak van de massa vijf mooie toeven van circa 4 cm hoog met wat uitstekende pieken. Zet circa 25-30. min in de oven. Test de vijfde na 25 minuten een door hem afgekoeld door midden te breken. Hij moet van buiten krokant zijn en in de kern mag hij nog wat zacht, kleverig zijn.
  2. Klop de slagroom met de suiker lobbig. 
  3. Maak de passievrucht dressing. Klop alle ingrediënten samen tot een mooie dressing.
  4. Schep de slagoom op de pavlova en schenk de dressing erover heen. Garneer met groene jonge blaadjes basilicum, munt of anijs cress.
Gerelateerde artikelen