Reportage

Delen:

België heeft een grote traditie op het gebied van snoep en chocola. Naast een ongelofelijk uitgebreid assortiment snoepjes die vaak naar hun oorsprongsteden vernoemd zijn, is er een heel establishment van landelijk bekende chocolatiers. Binnen dit gezelschap, waarvan de faam grotendeels berust op klassieke bonbons en chocoladeproducten, is Dominique Persoone een buitenbeentje met internationale bekendheid omdat hij zich buiten de betreden paden begeeft.

Dat doet hij door -onder andere- bonbons te maken op basis van oester of ter gelegenheid van een bezoek van The Rolling Stones een apparaat te verzinnen waarmee chcoladepoeder gesnoven kan worden. Hij is van oorsprong chef, waardoor hij gemakkelijk meedenkt en -werkt met grootheden als Heston Blumental en Sergio Herman. Naast The Chocolate Line in Brugge heeft Persoone een tweede zaak in Antwerpen, in het Paleis Op De Meir. In deze video leidt de chocolatier ons rond in eigen paleis en vertelt hij over zijn bezigheden.

Gerelateerde artikelen