Onze sterren

Delen:

We kennen Spareribs vooral uit de ‘all you can eat’ sector. Toch zijn spareribs en krabbetjes niet goedkoop omdat de consument er gek op is. En niet alleen de Nederlandse consument: het gros van de spareribs verdwijnt naar China.

Tussen de verschillende spare ribs zijn er echter grote verschillen. Demoslager Gertjan Kiers laat zien hoe de verschillende ribformaties gesneden worden, hij laat zien wat het verschil is tussen spare ribs en krabbetjes en hij deelt zijn geheimen uit de barbecuepraktijk.

Geïnteresseerd in vlees? In De Vleesbijbel leert Gertjan Kiers je hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug en je krijgt een mooie verzameling vleesrecepten. Gertjans Vleesbijbel kun je hier bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige, fysieke boekhandel (Mevrouw Hamersma) terwijl het jou niets extra kost.

Gerelateerde artikelen