Eten

Delen:

Een sterrenkok die zich in döner verdiept, het past in een trend waarin Sergio Herman frites op de markt brengt en Ron Blaauw hot dogs verkoopt. Succes verzekerd, want wanneer een gerenommeerde kok zich met al zijn expertise op een alledaagse snack werpt pakt dat veel beter uit dan wanneer een middelmatige keukenprins zich vertilt aan een gecompliceerd gerecht. Of je een broodje döner als alledaagse snack mag kwalificeren laten we nu even in het midden, het is in elk geval street food. Chris Naylor, chefkok van restaurant Vermeer in Amsterdam (1 Michelinster), doet naar aanleiding van een Hotelnacht-evenement een gooi naar het ultieme broodje döner. Hij begint al met het zelf bakken van de pita broodjes en het maken van eigen sauzen. Vervolgens gebruikt hij verschillende vleessoorten en verwerkt hij er foie gras in. De pickles zijn zelfgemaakt. Elke vleessoort heeft zijn eigen perfecte garing, er worden ook nog groenten toegevoegd en de döner werd geserveerd met triple cooked fries.  En champagne, dat dan weer wel. Dat Vermeer omgetoverd werd in een dönerrestaurant was helaas een eenmalige aangelegenheid. Maar gelukkig hebben we de video nog…

Gerelateerde artikelen