MENU
de grootste verzameling (1150+) culinaire video’s

Winkel

 
 
Kookboek van de week!
  • The Mezze Cookbook

    Kopen  34,95
Prijst aan!
  • Simpel

    In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is! Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten. ‘Alles wat […]

    Het bericht Simpel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 24.99
  • TLV

    Eten we nou in een discotheek, of dansen we in een restaurant?!’ vroeg mijn Nederlandse tafelgenoot zich verwonderd af, terwijl een in minirok gestoken schone stond te swingen boven zijn dampende lamsshoarma. Het was zijn eerste kennismaking met het nachtleven van Tel Aviv, waar alle vormen van vermaak naadloos in elkaar overvloeien. Nergens wordt het […]

    Het bericht TLV verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.99
  • Zout, Vet, Zuur, Hitte.

    Gedurfde benadering van het koken, door een nieuw culinair talent. Chef-kok en schrijver Samin Nosrat heeft op vele niveaus – van professionele chef-koks tot middelbare scholieren – mensen geleerd om te koken volgens haar revolutionaire en tegelijkertijd eenvoudige filosofie. Als je het gebruik van vier elementen onder de knie krijgt, zal alles wat je kookt […]

    Het bericht Zout, Vet, Zuur, Hitte. verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 35.00
  • Zes Seizoenen

    Eenvoudige, uitgekiende recepten die tonen hoe je groenten kunt bereiden als ze op hun best zijn. Joshua McFadden, chef-kok en boer, deelt zijn kennis en passie. Zes seizoenen verandert de wijze waarop je nadenkt over de versheid van ingrediënten. De traditionele vier seizoenen doen volgens McFadden geen recht aan wat de natuur en de moestuin […]

    Het bericht Zes Seizoenen verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 35.00
  • Yakitori & Korean BBQ

    De yakitori spies en het gegrilde buikspek zijn volledig geïntegreerd in onze westerse samenleving. Deze van oorsprong Japanse grilltechnieken geven veel resultaat tegenover weinig inspanning. In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale […]

    Het bericht Yakitori & Korean BBQ verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 19.95
Prijst af!
  • Wappaz

    Geef je een borrel of diner voor vrienden en wil je echt iets verrassends maken? In dit boek vind je 90 wappaz die je eindeloos kunt combineren voor elke gelegenheid. Wappaz - 90 kleine gerechten om eindeloos te combineren staat voor world-tapas: kleine gerechtjes van ingrediënten uit de hele wereld die op een unieke manier verwerkt zijn. Presenteer de 'aardbeimarshmallow met champagne' of de 'lolly van brie en knapperige peer' als hapje tijdens een feestelijke receptie of mix & match verschillende wappaz tot een compleet familiediner, een zonnige picknick of een oosterse lunch.

    Het bericht Wappaz verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 5.00
  • Liever lokaal

    Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!
    Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food

    Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar 'Liever lokaal' over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft ?

    je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: 'de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!' 'Liever lokaal' is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende 'foodmiles' nog maar niet te spreken.

    Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer 'terroir' en meestal ook meer smaak!

    Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver,fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.

    Het bericht Liever lokaal verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 19.95
  • (H)eerlijk

    In (H)eerlijk, het nieuwe kookboek van Gwyneth Paltrow, laat de gevierde actrice en Oscar-winnares zien dat simpel en gezond eten zorgt voor meer energie. Het basisprincipe is erg simpel: eet onbewerkte voeding, met name groenten, juiste eiwitten en granen. Heerlijke, gezonde receptenSamen met Julia Turshen stelde Gwyneth een verzameling verrassend heerlijke, gezonde recepten samen. Allemaal vetvrij, suikervrij en glutenvrij. Dit kookboek helpt je echt heerlijk voedsel te ontdekken waardoor je je fit en energiek gaat voelen. (H)eerlijk is geschikt voor iedereen, of je nu een specifiek dieet volgt of gewoon wil focussen op voedzamer eten. Geniet van deze 185 gemakkelijke, heerlijke en gezonde recepten!

    Het bericht (H)eerlijk verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10
  • Puur, lekker, vers. De verrassende kracht van onbewerkt eten.

    Puur, lekker, vers helpt je manier van leven veranderen. Door voedzamer en eenvoudiger te eten herstelt je lichaam sneller en keert het terug naar zijn zuivere staat. De sobere benadering van eten in dit boek geeft meer energie, helpt gewicht te verliezen en het lichaam te reinigen. Puur, lekker, vers is onderverdeeld naar de thema’s […]

    Het bericht Puur, lekker, vers. De verrassende kracht van onbewerkt eten. verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10.00
  • De lente op tafel

    In dit boek staat voor iedere dag van de maanden maart, april en mei een fris
    lentegerecht. Fijne Franse gerechten waar we een voorbeeld aan kunnen nemen. Met
    voor-, hoofd- en nagerechten in Reynauds bekende no-nonsense stijl en de uitnodigende fotografie van Marie-Pierre Morel. Volop inspiratie om te koken met wat het seizoen te bieden heeft.

    Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil (nabij Parijs) in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, een product dat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie - niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen. Van zijn hand verschenen eerder het veelgeprezen A propos bistro, Gebraad, 365, Barbecue & plancha en Hart, lever, niertjes.

    Het bericht De lente op tafel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 5.00
Landelijke top 5
  • Jamie Kookt Italie

    Jamie Oliver keert met Jamie kookt Italië terug naar zijn culinaire roots. Want er is nog zo veel te ontdekken. Jamie kookt Italië bevat meer dan 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen. Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd. Klassiek […]

    Het bericht Jamie Kookt Italie verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.99
  • Boter, Botten, Zout

    Boter, botten en zout zijn de essentie van eten en vormen de basis voor Nicole Pisani’s manier van koken. In dit stijlvolle kookboek deelt ze hoe deze elementen voor haar samenkomen in 100 recepten, beïnvloed door de vele landen en keukens waarin ze als chef-kok werkte. De recepten zijn inventief: in bladeren gerookte zeeduivel met […]

    Het bericht Boter, Botten, Zout verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 24.95
  • Simpel

    In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is! Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten. ‘Alles wat […]

    Het bericht Simpel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 24.99
  • TLV

    Eten we nou in een discotheek, of dansen we in een restaurant?!’ vroeg mijn Nederlandse tafelgenoot zich verwonderd af, terwijl een in minirok gestoken schone stond te swingen boven zijn dampende lamsshoarma. Het was zijn eerste kennismaking met het nachtleven van Tel Aviv, waar alle vormen van vermaak naadloos in elkaar overvloeien. Nergens wordt het […]

    Het bericht TLV verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.99
  • Home Sweet Home

    ‘Ieren zijn royaal en gastvrij, melancholisch, dromerig en fantasierijk. En iedereen kan zingen. Dat probeer ik in Home Sweet Home terug te laten komen: schuif bij me aan, schenk uzelf een Guinness in en schraap uw keel, want na het eten zullen we zingen tot de morgen komt.’ In Home Sweet Home keert Yvette van […]

    Het bericht Home Sweet Home verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.95
Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel

Rond de 2.500 titels uit binnen- en buitenland. Met een modern antiquariaat dat naar meer smaakt. Nergens vind je zoveel kookboeken als bij Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel. Schrijf je ook in voor de gratis e-mail nieuwsbrief. Dan blijf je wekelijks op de hoogte.

Ga direct naar mevrouwhamersma.nl