MENU
de grootste verzameling culinaire video’s

Winkel

 
 
Kookboek van de week!
  • Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust
    Nieuwe zonnige en veelzijdige recepten van de makers van De Zilveren Lepel. Een culinaire reis om van te watertanden.
    Kopen  35,00
Prijst aan!
  • Bistronomy: Recipes from the Best New Paris Bistros

    Like a trip to Paris, Bistronomy will make you fall in love with French cooking all over again.

    Het bericht Bistronomy: Recipes from the Best New Paris Bistros verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 41.95
  • Shortlist Amsterdam

    In Shortlist Amsterdam zijn de beste restaurants van onze hoofdstad verenigd. Geen conceptuele eendagsvliegen of ingewikkelde sterrenzaken, maar oorspronkelijke restaurants die nooit vervelen. Van Rijsel en Toscanini tot nieuwere aanwinsten als Choux, Scheepskameel en Kaagman & Kortekaas. Het boek is een waar eerbetoon aan deze eigenzinnige restaurants, prachtig gefotografeerd door topfotografen Petrovsky & Ramone en […]

    Het bericht Shortlist Amsterdam verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.95
  • Vleesbijbel

    Vleesbijbel is hét naslagwerk voor de vleesliefhebber. Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert deze meesterslager je de kneepjes van het slagersvak en […]

    Het bericht Vleesbijbel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.99
  • Slimme eenpersoonsmaaltijden

    Koken voor jezelf is leuk! Je kunt eindeloos ex- perimenteren en eventuele mislukkingen hoef je met niemand te delen. Maar hoe pak je dat aan en hoe zorg je ervoor dat je slim inkoopt? Sam Stern geeft in Slimme eenpersoonsmaaltijden het antwoord.

    Gebruik 1 aubergine voor 2 gerechten: maak een pasta met aubergine, tomaten en basilicum en eet de volgende dag een Japanse aubergine-misosalade. Koop gerust voor jezelf dat pak mosselen: op dag 1 eet je de mosselen traditioneel en op dag 2 maak je van de overgebleven, reeds gegaarde mosselen, een prachtige pastasaus.

    Sam Stern gaat in Slimme eenpersoonsmaaltijden uitgebreid in op de voorraadkast, om zoveel mogelijk te kunnen variëren met een versproduct in de hoofdrol, en geeft bovendien goede bewaaradviezen. Met Slimme eenpersoonsmaaltijden is de keuken van het eenpersoonshuishouden niet alleen creatief en divers, maar kook je bovendien financieel gezond voor de portemonnee en ga je last but not least verspilling van voedsel tegen.

    Het bericht Slimme eenpersoonsmaaltijden verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 22.50
  • Het allermakkelijkste kookboek ter wereld

    Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van J.-F. Mallet maakt zijn belofte waar: Met dit boek kan iedereen een mooie maaltijd op tafel zetten! Met maar 2 tot 6 ingrediënten per recept.

    Het bericht Het allermakkelijkste kookboek ter wereld verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 25.00
Prijst af!
  • HBVDSK

    Voor de (studenten)kok die geen keukenprins(es) is. Voor de (studenten)kok die geen uren in de keuken wil staan. Voor de (studenten)kok die toch lekker en gezond wil eten. Voor die (studenten)kok is hier #HBVDSK. Een kookboek waarin je niet alleen heerlijke, simpele en vooral goedkope recepten vindt, maar waar je door middel van QR-codes stap […]

    Het bericht HBVDSK verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 7.5
  • Mijn keuken

    Verleidelijke recepten, weelderige fotografie - 'Mijn keuken'neemt de lezer onmiddellijk mee naar het Franse platteland. Frans comfort food ten top.Toen Mimi Thorisson met haar gezin van Parijs naar het afgelegen Médoc verhuisde, maakte ze kennis met overheerlijke en seizoensgebonden producten - van lokale boeren en uit de aangrenzende bossen. En ze ontdekte de tijd om te koken. Dat alles resulteerde in dit verrukkelijke boek. De verwarmende recepten - Gebraden kip met kruiden en crème fraîche, Cèpe- en peterselietaartjes, Appeltaart met oranjebloesemwater en Gezouten boter met crème caramel - brengen de sfeer van het Franse platteland in huis. 'Mijn keuken' is veel meer dan alleen een kookboek: het geeft tevens een intiem inkijkje in het leven op de oude boerderij. Met prachtige foto's van echtgenoot Oddur.Mimi Thorisson verruilde haar stadse leven voor een huis op het platteland en creëerde daar - tussen de wijngaarden en vlak bij de zee - een idyllische wereld. Op verzoek van vrienden die meer wilden weten over haar eetgewoontes en de streek begon ze daar met haar smaakvol samengestelde blog Manger. Haar schrijfervaring, voorheen werkte Mimi als journalist voor CNN, gecombineerd met haar liefde voor eten mondde uiteindelijk uit in het heerlijke 'Mijn keuken'.

    Het bericht Mijn keuken verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10
  • De Italiaanse Keuken

    Het bericht De Italiaanse Keuken verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 25.00
  • Real Kitchen

    Het bericht Real Kitchen verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10.00
  • Uit de oven

    Het bericht Uit de oven verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10.00
Landelijke top 5
  • Solo Food

    Al rommelend in de keuken leerde ik na mijn scheiding weer voor mijzelf te zorgen. Ik was gewend om te koken voor anderen, voor mijn man, mijn gezin, mijn familie en vrienden, jemig, ik kookte soms voor de hele straat. Koken was mijn manier om anderen te laten genieten. Nu leerde ik dat ik dat […]

    Het bericht Solo Food verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 19.99
  • Puur India

    In ‘Puur India’ laat Meera Sodha zien dat de Indiase keuken allesbehalve bewerkelijk en ingewikkeld is. De 130 recepten in dit boek zijn stuk voor stuk gebaseerd op groente, barsten van de smaken en zijn eenvoudig thuis te maken met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. ‘Puur India’ bevat bekende gerechten als dals en curry’s, maar ook opmerkelijke […]

    Het bericht Puur India verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.95
  • Simpel

    In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is! Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten. ‘Alles wat […]

    Het bericht Simpel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 24.99
  • De Grote Kleyn

    Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden […]

    Het bericht De Grote Kleyn verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 45.00
  • Smokey Goodness II

    Smokey Goodness 2 is het nieuwe barbecueboek van wereldkampioen BBQ Jord Althuizen. Het jurylid van RTL 4’s Grillmasters gaat in dit prachtige, ruige barbecueboek op zoek naar de allerlekkerste BBQ-recepten en smeulende verhalen wereldwijd. De stoere, rokerige recepten zijn fingerlickin’ good, van Zuid-Afrikaanse braai tot Argentijnse asado: let’s get that fire started! Voor zijn eerste […]

    Het bericht Smokey Goodness II verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 24.95
Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel

Rond de 2.500 titels uit binnen- en buitenland. Met een modern antiquariaat dat naar meer smaakt. Nergens vind je zoveel kookboeken als bij Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel. Schrijf je ook in voor de gratis e-mail nieuwsbrief. Dan blijf je wekelijks op de hoogte.

Ga direct naar mevrouwhamersma.nl