MENU
de grootste verzameling culinaire video’s

Winkel

 
 
Kookboek van de week!
  • Souq
    Winnaar Gouden Kookboek 2017. Nadia & Merijn geven in Souq ruim 100 recepten om een tafel te vullen met hun versie van mezzegastvrijheid: traditioneel maar met een eigentijdse twist.
    Kopen  29,95
Prijst aan!
  • Souq

    Stel je een zomerse zondagmiddag voor. In de schaduw zit je met familie en vrienden aan gedekte, lange tafels die vol heerlijke mezze staan. Van karaffen met arak en citroenlimonade, verse amandelen en schaaltjes zijdezachte hummus tot gefrituurde kibbehballetjes en tabouleh of fattoush. Mezze zijn koude en warme gerechtjes die de smaakpapillen verwennen en samen […]

    Het bericht Souq verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.95
  • Basics to Brilliance

    Schitterend nieuw boek van Donna Hay In dit prachtig uitgegeven boek deelt Donna Hay haar beproefde basisrecepten. Bij elk gerecht worden slimme variaties gegeven, waardoor één recept, véél recepten wordt. Zo breid je op een natuurlijke manier je receptenrepertoire uit. Wat te denken van een basisrecept voor de perfecte soufflé? Zodra je die onder de […]

    Het bericht Basics to Brilliance verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 35.00
  • Simpel

    In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is! Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten. ‘Alles wat […]

    Het bericht Simpel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 24.99
  • Fratello & Sorella

    Twintig jaar geleden vertrok cellist Frans van Munster voor de olijvenpluk naar Puglia in Zuid-Italië. Hij werd niet alleen verliefd op de streek, maar ook op de Italiaanse Anna. Ze kochten een trullo (een soort iglo van stenen) en zetten er een groot fornuis in. Het leven kon beginnen. Frans bewerkte het land, perste druiven […]

    Het bericht Fratello & Sorella verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 22.50
  • Home Sweet Home

    ‘Ieren zijn royaal en gastvrij, melancholisch, dromerig en fantasierijk. En iedereen kan zingen. Dat probeer ik in Home Sweet Home terug te laten komen: schuif bij me aan, schenk uzelf een Guinness in en schraap uw keel, want na het eten zullen we zingen tot de morgen komt.’ In Home Sweet Home keert Yvette van […]

    Het bericht Home Sweet Home verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.95
Prijst af!
  • Ceviche

    Het bericht Ceviche verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10.00
  • Puur, lekker, vers. De verrassende kracht van onbewerkt eten.

    Puur, lekker, vers helpt je manier van leven veranderen. Door voedzamer en eenvoudiger te eten herstelt je lichaam sneller en keert het terug naar zijn zuivere staat. De sobere benadering van eten in dit boek geeft meer energie, helpt gewicht te verliezen en het lichaam te reinigen. Puur, lekker, vers is onderverdeeld naar de thema’s […]

    Het bericht Puur, lekker, vers. De verrassende kracht van onbewerkt eten. verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10.00
  • De winter op tafel

    92 gerechten voor gure winterdagen

    Dagelijks genieten van geweldige winterse gerechten. In dit boek vindt u voor iedere dag van de maanden december, januari en februari een zalig recept en veel inspiratie om te koken wat het seizoen te bieden heeft.
    De winterrecepten in dit boek zijn afkomstig uit de culinaire almanak '365 goede redenen om aan tafel te gaan'.

    Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil (nabij Parijs) in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, een product dat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie - niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen. Van zijn hand verschenen eerder het veelgeprezen 'A propos bistro', 'Gebraad', '365', 'Barbecue & plancha' en 'Hart, lever, niertjes'.

    Het bericht De winter op tafel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 5
  • De herfst op Tafel

    91 goede redenen om aan tafel te gaan! Iedere herfstdag een lekker gerecht op tafel. In dit boek vindt u voor elke dag van de maanden september, oktober en november een heerlijk recept en heel veel inspiratie om te genieten van het beste van het seizoen. Stéphane Reynaud is bekend van zijn succesvolle kookboeken, waaronder […]

    Het bericht De herfst op Tafel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 5
  • Patisserie – le creuset

    Limoncello tiramisu met Napoleon snoepjes en aardbeien, heerlijk gebak met amandelen en papaja of brownies met mango... Wie vaste waarden weet te combineren met eigentijdse en vernieuwende vondsten verdient een standbeeld. Le Creuset koos voor een boek. Le Creuset is al lange tijd bekend als dé referentie op het gebied van kookgerei. De - terecht - veel geprezen stoofpot is hier het levende bewijs van, maar ook in de 'oven' weet het Franse kookmerk van wanten. Het boek 'Patisserie' overlaadt je met overheerlijke zoete én hartige bakrecepten die net zoals Le Creuset gemaakt zijn met een oog voor kwaliteit en liefde voor het product. Maar het laat je vooral achter met enorm veel goesting. Om de geur van warm gebak op te snuiven, om te proeven en vooral: om meteen aan de slag te gaan met bakvormen, bloem en eieren!

    Het bericht Patisserie – le creuset verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 5
Landelijke top 5
  • Simpel

    In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is! Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten. ‘Alles wat […]

    Het bericht Simpel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 24.99
  • Solo Food

    Al rommelend in de keuken leerde ik na mijn scheiding weer voor mijzelf te zorgen. Ik was gewend om te koken voor anderen, voor mijn man, mijn gezin, mijn familie en vrienden, jemig, ik kookte soms voor de hele straat. Koken was mijn manier om anderen te laten genieten. Nu leerde ik dat ik dat […]

    Het bericht Solo Food verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 19.99
  • Puur India

    In ‘Puur India’ laat Meera Sodha zien dat de Indiase keuken allesbehalve bewerkelijk en ingewikkeld is. De 130 recepten in dit boek zijn stuk voor stuk gebaseerd op groente, barsten van de smaken en zijn eenvoudig thuis te maken met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. ‘Puur India’ bevat bekende gerechten als dals en curry’s, maar ook opmerkelijke […]

    Het bericht Puur India verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.95
  • De Grote Kleyn

    Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden […]

    Het bericht De Grote Kleyn verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 45.00
  • Smokey Goodness II

    Smokey Goodness 2 is het nieuwe barbecueboek van wereldkampioen BBQ Jord Althuizen. Het jurylid van RTL 4’s Grillmasters gaat in dit prachtige, ruige barbecueboek op zoek naar de allerlekkerste BBQ-recepten en smeulende verhalen wereldwijd. De stoere, rokerige recepten zijn fingerlickin’ good, van Zuid-Afrikaanse braai tot Argentijnse asado: let’s get that fire started! Voor zijn eerste […]

    Het bericht Smokey Goodness II verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 24.95
Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel

Rond de 2.500 titels uit binnen- en buitenland. Met een modern antiquariaat dat naar meer smaakt. Nergens vind je zoveel kookboeken als bij Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel. Schrijf je ook in voor de gratis e-mail nieuwsbrief. Dan blijf je wekelijks op de hoogte.

Ga direct naar mevrouwhamersma.nl