MENU
de grootste verzameling culinaire video’s

Winkel

 
 
Kookboek van de week!
  • De Eetbare Stad
    Traditionele wildplukgidsen beperken zich doorgaans tot planten en paddestoelen, zo niet De Eetbare Stad. De ingredienten uit de stedelijke natuur zijn zeer gevarieerd: van Amerikaanse rivierkreeft en snoekbaars, tot konijn en duif.
    Kopen  19,99
Prijst aan!
  • Bistronomy: Recipes from the Best New Paris Bistros

    Like a trip to Paris, Bistronomy will make you fall in love with French cooking all over again.

    Het bericht Bistronomy: Recipes from the Best New Paris Bistros verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 41.95
  • Shortlist Amsterdam

    In Shortlist Amsterdam zijn de beste restaurants van onze hoofdstad verenigd. Geen conceptuele eendagsvliegen of ingewikkelde sterrenzaken, maar oorspronkelijke restaurants die nooit vervelen. Van Rijsel en Toscanini tot nieuwere aanwinsten als Choux, Scheepskameel en Kaagman & Kortekaas. Het boek is een waar eerbetoon aan deze eigenzinnige restaurants, prachtig gefotografeerd door topfotografen Petrovsky & Ramone en […]

    Het bericht Shortlist Amsterdam verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.95
  • Bakken met kennis

    Eke Mariën leert ons ‘het waarom’ van het bakproces, op dezelfde manier waarop hij on ‘het waarom’ van het koken leerde in Cook & Chemist Bakken met kennis is dé gids om de juiste technieken voor het bakken van koek, gebak, taart en brood onder de knie te krijgen en om achter ‘het waarom’ van […]

    Het bericht Bakken met kennis verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.99
  • Vleesbijbel

    Vleesbijbel is hét naslagwerk voor de vleesliefhebber. Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert deze meesterslager je de kneepjes van het slagersvak en […]

    Het bericht Vleesbijbel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.99
  • Slimme eenpersoonsmaaltijden

    Koken voor jezelf is leuk! Je kunt eindeloos ex- perimenteren en eventuele mislukkingen hoef je met niemand te delen. Maar hoe pak je dat aan en hoe zorg je ervoor dat je slim inkoopt? Sam Stern geeft in Slimme eenpersoonsmaaltijden het antwoord.

    Gebruik 1 aubergine voor 2 gerechten: maak een pasta met aubergine, tomaten en basilicum en eet de volgende dag een Japanse aubergine-misosalade. Koop gerust voor jezelf dat pak mosselen: op dag 1 eet je de mosselen traditioneel en op dag 2 maak je van de overgebleven, reeds gegaarde mosselen, een prachtige pastasaus.

    Sam Stern gaat in Slimme eenpersoonsmaaltijden uitgebreid in op de voorraadkast, om zoveel mogelijk te kunnen variëren met een versproduct in de hoofdrol, en geeft bovendien goede bewaaradviezen. Met Slimme eenpersoonsmaaltijden is de keuken van het eenpersoonshuishouden niet alleen creatief en divers, maar kook je bovendien financieel gezond voor de portemonnee en ga je last but not least verspilling van voedsel tegen.

    Het bericht Slimme eenpersoonsmaaltijden verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 22.50
Prijst af!
  • De Italiaanse Keuken

    Het bericht De Italiaanse Keuken verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 25.00
  • Real Kitchen

    Het bericht Real Kitchen verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10.00
  • Uit de oven

    Het bericht Uit de oven verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10.00
  • Carpaccio

    77 verrassende recepten die allemaal uitgaan van de carpaccio-bereidingswijze: flinterdunne plakjes gemaakt van vlees, groente, vis, kaas of fruit

    Het bericht Carpaccio verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 9.95
  • Cucina di casa mia

    Liefde voor de Italiaanse keukenDe Italiaanse stijl van koken is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Waar we begin jaren zestig kennismaakten met elleboogjesmacaroni met ham en kaas en spaghetti met tomatensaus, genieten we nu meer en meer van echte Italiaanse gerechten. Alleen hebben wij Nederlanders nog veel te leren. Nicoletta helpt ons daarbij. Het boek is handzaam voor iedere thuiskok en bevat recepten voor zowel elk moment van de dag als voor speciale gelegenheden. Het is rijk voorzien van prachtige fotografie en de handige driekleurige leeslinten (de kleur van de Italiaanse vlag: rood,wit en groen) maken 'Cusina di casa mia' echt af. Een must voor iedereen die het echte Italië in huis wil brengen.

    Het bericht Cucina di casa mia verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10.00
Landelijke top 5
  • Home Made

    Hoe maakt u kaas met gewone dingen die u zeker in huis hebt? Hoe bouwt u in twee minuten een rookoven van aluminiumfolie? Hoe maakt u thuis ijs zonder een ijsmachine? En hoe verwerkt u de eigengemaakte kaas, gerookte worst, het ijs en talloze andere producten vervolgens in originele recepten?Yvette van Boven legt alles aan […]

    Het bericht Home Made verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 34.95
  • Avocado

    In Avocado staan meer dan dertig ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met deze groene vrucht in de hoofdrol. De prachtig vormgegeven recepten en de speciale manieren van bereiding van de avocado, namelijk geshaved, maken Avocado tot een uniek en opvallend kookboek. Avocado’s zitten vol goede vetten en vezels, maar zijn daarnaast ook nog eens heel lekker […]

    Het bericht Avocado verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 11.00
  • Simpel

    In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is! Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten. ‘Alles wat […]

    Het bericht Simpel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 24.99
  • Pizzabijbel

    In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt – het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten. In de Pizzabijbel vind je niet […]

    Het bericht Pizzabijbel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.99
  • De Grote Kleyn

    Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden […]

    Het bericht De Grote Kleyn verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 45.00
TOP 5 best bekeken
Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel

Rond de 2.500 titels uit binnen- en buitenland. Met een modern antiquariaat dat naar meer smaakt. Nergens vind je zoveel kookboeken als bij Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel. Schrijf je ook in voor de gratis e-mail nieuwsbrief. Dan blijf je wekelijks op de hoogte.

Ga direct naar mevrouwhamersma.nl