Eten

Delen:

Voor zijn boek TLV verzamelde Jigal Krant recepten en verhalen uit Tel Aviv. Dat leverde talloze inovatieve, vaak vegetarische maar altijd lekkere recepten op. Wat hij in Tel Aviv niet vond waren de knisperverse witte asperges waar we in Nederland zo trots op zijn. Dus bedacht Jigal een aspergerecept in Tel Aviv stijl…

Benodigdheden:
Oven op 150º
koekenpan
grillpan

Ingrediënten:
witte asperges, geschild en onderkantjes erafgesneden
olijfolie
Pittabroodje, in dobbelsteentjes gesneden
za’atar

Voor de saus:
2 el jonge tijm
groene peper, grofgesneden zonder zaadlijst en pitjes
4 el grofgesneden parmezaan
sap van 1 limoen
olijfolie

Bereiding:
Wrijf de asperges in met de olijfolie, leg in een pan en laat ze langzaam garen in een oven op 150ºC
Voeg de ingrediënten van de saus bij elkaar en meng ze met een staafmixer. Voeg zoveel olijfolie toe, dat de consistentie net iets dunner is dan pesto.
Frituur de stukjes pittabrood in een koekenpan met olie, laat uitlekken op keukenpapier en strooi er za’atar op.
Gril de aspegers even in de grillpan.
Leg de asperges op een bord, doe er wat saus overheen, nog wat tijm en leg tot slot de croutons erbij.

Gerelateerde artikelen