Eten

Delen:

De chocolade fondant spreekt bij iedereen tot de verbeelding. Wie houd er nou niet van een zo’n vloeibaar chocoladecakeje. Met dit recept kun je ze voortaan elke dag serveren. De cakejes kun je namelijk het beste rechtstreeks uit de vriezer bakken! Zo is de kans het grootst dat de binnenkant zacht en vloeibaar blijft. Tegen de tijd dat de hitte van de oven de buitenkant van het cakeje heeft verwarmd en gegaard is de binnenkant net warm en vloeibaar. Maak er dus gelijk een heleboel dan kun je voorlopig vooruit.

Ingrediënten

115 gramboter (+ extra om in te vetten)
1 eetlepelcacao
225 grampure chocolade
4eieren (warm)
65 gramfijne kristalsuiker
15 grammaizena

Kooktijd

40 minuten

Bereiding

  1. Vet de ramekins in met boter en bestrooi ze met cacao. 
  2. Smelt de boter en chocolade au bain-marie.
  3. Sla de suiker en eieren 5 min. op in de staande mixer tot het in volume is verviervoudigd en het als een lint van de garde loopt. 
  4. Meng het eimengsel met een spatel door de gesmolten chocolade, zeef de maïzena boven het beslag en spatel ook dit erdoor.
  5. Vul de ramekins voor ¾ met het beslag. Strijk glad en dek af met plastic folie. Zet minstens 2 uur in de vriezer. 
  6. Verwarm de oven voor op 220 C. Bak de cakejes 17-20 min. Ze moeten zacht van binnen blijven. Serveer met poedersuiker. 

I.s.m. Eke Mariën
Bron: kokenmetkennis.nl

Gerelateerde artikelen