Gerechten

Delen:

Ingrediënten

240 ccmelk
125 grbloem
2 groteeieren
4 elboter

Wie in Amerika wentelteefjes zoekt, vindt ze op de menukaart als French Toast. Dikke witte boterhammen, verzadigd met een beslag van melk en ei op de plaat gebakken, rijkelijk te overgieten met maple syrup en naar believen ook nog eens te bestrooien met poedersuiker. Misschien niet zoals men in Frankrijk tegen pain perdu aankijkt -dat is eerder een charmante vorm van het verwerken van oud brood- maar daarom niet minder lekker.

Fluffy is de kwaliteitsaanduiding voor Amerikaanse pannenkoeken, dikke ter grootte van een koffieschoteltje die liefst per stapel genoten worden, geïnundeerd met maple syrup ofwel ahornsiroop. Of de silver dollar pancakes  die een stuk kleiner en daarom per portie talrijker zijn.

In Arizona stuitte ik op een min of meer vergelijkbaar ontbijtgerecht dat ginds als Dutch Baby door het leven gaat, het is een pannenkoek-achtige, maar het lijkt eerder op een reuzenpoffer.

RECEPT
240 cc melk
125 gram bloem
2 grote eieren
4 eetlepels boter

-Verwarm de oven voor op 220 graden
-Kluts de eieren met de bloem en de melk tot een glad beslag
-Zet een gietijzeren koekenpan of een andere koekenpan (die in de oven kan) op het vuur en smelt daarin de boter. Laat de boter tegen de randen omhoog lopen en giet er vervolgens het beslag bij. Roer er niet in.
-Bak de baby ongeveer een minuut -de onderkant zal dan bruin beginnen te worden- en zet vervolgens de pan in de hete oven. Zo’n twaalf minuten later is de Dutch Baby klaar.
-Haal de pan uit de oven, waarna het baksel enigszins inzakt. Bestrooi naar believen met poedersuiker, suikerstroop, fruit, citroensap of combinaties daarvan.

Gerelateerde artikelen