Gerechten

Delen:

Zeker als je weet welke groenten in het seizoen zijn hoeft goed en gezond eten niet duur te zijn. Met bloemkool zit je buiten de koude wintermaanden bijna het hele jaar door goed. Dit smakelijke recept kost maar 10 minuten bereiding, de oven doet de rest…

Ingrediënten

1/2bloemkool
2 elolijfolie
1 tlroze peperkorrels, gekneusd
2braadworsten
2 grote zoete aardappels
150 mlGriekse yoghurt
10 gramplatte peterselie

Kooktijd

30 minuten

Aantal personen

2 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm en doe in een kom. Hak de peterselie fijn en meng de helft door de bloemkool samen met 1,5 el olie en roze peper. Spreid uit op een bakblik bekleed met bakpapier en bestrooi met zout.
  2. Halveer de zoete aardappels en snijd een klein stukje van de ronde kanten zodat ze recht op blijven staan met het snijvlak naar boven. Maak een paar inkepingen in de snijvlakken om de garing te versnellen. Smeer in met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Zet ze bij de bloemkool op het bakblik.
  3. Maak ondiepe inkepingen in de worsten op 1 cm afstand van elkaar. Leg op het bakblik.
  4. Bak bloemkool, worst en aardappels 25 min. in het midden van de oven.
  5. Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de peterselie, peper en zout. Schep de kruidenyoghurt op de aardappels en serveer met de worst en geroosterde bloemkool.
Gerelateerde artikelen