Delen:

Taus. Kun je leuk Duits op rijmen, maar dat is wellicht wat wonderlijk bij een wijn uit het Spaanse Jumilla. Ooit een dorre negorij ten noorden van Murcia, nu dankzij gereanimeerde monastrellstokken weer springlevend en betekenisvol.

In het geval van deze rosado staat de T voor Tierra, de A voor Agua (u weet wel, dat spul dat wij liever niet drinken), de U van Uvas en de S van Sol: TAUS.

Kortom, we hebben een conceptwijn te pakken. En gelukkig heeft deze meer te bieden dan slechts het idee en een fraai vormgegeven etiket.

Er is sprake van volop framboos, aardig wat aardbeien en bitterzure kersen, een discreet handje kruiderij en een afdronk die fris genoeg is om van TAUS geen plakkertje te maken.

Wat wel beklijft: is lekker bij gado gado.

‘Ga door, ga door’, lijkt de dorst te fluisteren.

Delen:

Bekijk ook eens

  • Runderschouder uitbenen
    Runderschouder uitbenen

    Gertjan Kiers

  • Bloemkoolcouscous met tzaziki
    Bloemkoolcouscous met tzaziki

    Hannah Hoeben

  • Moscovische Tulband
    Moscovische Tulband

    Cees Holtkamp

  • Paling, makreel & bloemkool
    Paling, makreel & bloemkool

    Michel van der Kroft

  • Focaccia pizza
    Focaccia pizza

    Madina Mamedova

  • De makreel van Bord’eau
    De makreel van Bord’eau

    Richard van Oostenbrugge