Gerechten

Delen:

In de keuken van Bistro Madeleine in Utrecht maakt chef-kok Rik de Jonge een heerlijk gerecht -in feite een warme salade- van gehalveerde en eenzijdig gebakken kropjes little gem sla met geroosterde puntpaprika en ansjovisfilet. Dit geheel op een à la minute gemaaakte mayonaise met daarin ook geroosterde puntpaprika. Een topgerecht!

Ingrediënten voor 4 p

4 little gem in de lengte doormidden gesneden
2 grote puntpaprika
4 ansjovisfilets
eierdooier
worcestershiresauce
pimenton
tabasco
arachideolie
olijfolie
rode ui

Bereiding:

Pof de paprika’s 12 minuten in een voorverwarmde oven van 220º. Doe de paprika’s in een plastic zakje en bind het dicht. Als ze afgekoeld zijn, is het velletje er makkelijk af te trekken. Snijd elke paprika in 4 lange repen. Verwijder de pitjes.

Doe een halve puntpaprika in een beker met een eierdooier en een paar druppels worcestershiresauce, een paar druppels tabasco en een flinke snuif pimenton. Draai met de staafmixer er een mayonaise van onder toevoeging van arachideolie. Doe er tot slot een scheut olijfolie bij.

Bak de sla-helften op de platte kant in wat olijfolie. Laat voorzichtig bruin bakken.   Maak een spiegel van de saus op het bord, leg daar twee helften van de sla in, leg op iedere helft een reepje van de gepofte paprika en leg daarop een ansjovisfilet. Schaaf met een mandoline wat dunne uienringen over het gerecht en maak het af met wat olijfolie.

 

Gerelateerde artikelen