Reportage

Delen:

Voor liefhebbers van orgaanvlees en andere stoere gerechten is restaurant St John in Londen een bedevaartsoord. Twintig jaar geleden publiceerde Fergus Henderson, patron cuisinier van St John, een boek met de zelfverklarende titel Van Kop tot Staart. Eind 2019 was er een tweede boek: St. John, het kookboek. Bij de verschijning daarvan werd in october 2019 een kop-tot-staart diner gegeven ter ere van Henderson en zijn restaurantpartner Trevor Gulliver. Beide heren waren uiteraard aanwezig. Voor Giel Kaagman, die op 15-jarige leeftijd al naar Londen trok om bij St John de complete inhoud van de menukaart soldaat te maken, was het een eer om voor zijn idool te koken.

Het evenement was aanleiding voor een Foodtube reportage met een rondgang langs enkele pioniers en hoofdrolspelers van de Nederlandse kop-tot-staart synode, zoals Sander Overeinder van restaurant As, Diny Schouten en Floris Brester van de Pasteibakkerij en Wil Demandt, cuisinier en leermeester van Giel Kaagman.

Fergus Henderson kampt met de  gevolgen van Parkinson, zijn kompaan Trevor Gulliver geeft commentaar op St Johns kookstijl en het restaurantbedrijf in het algemeen.

Gerelateerde artikelen