Eten

Delen:
De truc voor ijs maken zonder ijsmachine is meringue. Daar zit alles in om ijs zacht en smeuïg te maken: suiker, eiwitten en lucht. Spatel er wat slagroom door, voeg een smaakje toe en vries het in. Klaar is kees.
100 g gepasteuriseerd eiwit
100 g fijne kristalsuiker
150 ml slagroom
200 g karamelpasta (bebogeen)

Ingrediënten

100 grameiwit (gepasteuriseerd)
100 gramfijne kristalsuiker
150 mlslagroom
200 gramkaramelpasta (bebogeen)

Bereiding

  1. Mix de eiwitten samen met de suiker en het citroensap tot een stijve meringue.
  2. Klop de slagroom tot yoghurtdikte
  3.  Spatel de eiwitten en slagroom door elkaar en doe over in een platte diepvriesbak. Roer de bebogeen soepel en maak er swirls van door de meringue-room.
  4.  Sluit de bak af met een deksel of wikkel in folie. Zorg ervoor dat deksel of folie de oppervlakte van het ijsmengsel raken.
  5.  Vries minimaal 4 uur in bij -18 ° C
 N.B. Omdat de eiwitten niet verhit worden adviseren we gepasteuriseerd eiwit gebruiken!

Benodigdheden

platte diepvriesbak (1,5 liter)
I.s.m. Eke Mariën
Bron: kokenmetkennis.nl
Gerelateerde artikelen