Eten

Delen:

Deze passievruchten curd is een tropische variatie op de klassieke lemon curd. Hij is een stuk minder zuur en scherp, en door de pitjes uit de passievrucht heeft deze curd ook nog een heerlijke crunch. Eigenlijk kan je met deze curd alles doen wat je met een lemon curd ook kan, variërend van broodbeleg tot vulling voor een heerlijke taart.

Ingrediënten

170 mlpassievruchtenpulp (±12 passievruchten)
1 theelepelcitroensap
175 gramroomboter
200 gramwitte basterdsuiker
10 grammaizena
5eierdooiers

Kooktijd

25 minuten

Bereiding

Recept voor ± 500 gram curd.

  1. Doe alle ingrediënten behalve de eierdooiers in een pan, laat op half hoog vuur alles samen smelten.
  2. Klop in een kom de eierdooiers los.
  3. Meng het warme passievruchtenmengsel geleidelijk door de eierdooiers.
  4. Giet het mengsel terug in een pan en breng al roerende aan de kook. Laat heel even de kook er overheen komen (de oppervlakte moet even bubbelen) en haal dan de pan van het vuur.
  5. Doe de curd in een schone pot en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Tip: Deze passievruchten curd is heerlijk als vulling van een rolcake of een meringue taart, met clotted cream op een scone, of als versiering van ontbijtyoghurt of dessert.

I.s.m. Eke Mariën
Bron: kokenmetkennis.nl

Gerelateerde artikelen