Eten

Delen:
Een heerlijke cake variatie. Pistachecake. Eke Mariën deelt zijn recept.

Ingrediënten

250 gram + 1 eetlepelboter (zacht, op kamertemperatuur)
275 gramfijne kristalsuiker
2citroenen
2 eetlepelsrozenwater
4eieren
125 gramgepelde amandelen
150 grampistachenoten
100 gram (+ extra voor bestuiven)patentbloem
10 grambakpoeder

Kooktijd

62 minuten

Aantal personen

10 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 C. Plaats een ovensteen op 1/3 hoogte boven de bodem.
  2. Vet de cakevorm in met de eetlepel boter en bekleed met bakpapier.
  3. Klop de boter en 225 gram van de suiker tot een romige lichte crème in  10 min.
  4. Rasp de schil en pers het sap uit de citroenen. Mix de helft van de rasp en het rozenwater door de boter. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei tot het vorige geheel is opgenomen en het beslag weer glad is geworden.
  5. Maal 100 g van de amandelen met 100 g van de pistachenoten fijn. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en maal alles nog even goed door. Zeef de klonten eruit en spatel het door het eier-botermengsel.
  6. Doe het beslag over in de cakevorm en bak de cake 50 min. op de ovenstenen.
  7. Laat de cake 5 min. afkoelen in het blik en stort vervolgens op een rek.
  8. Hak de rest van de amandelen en pistachenoten grof en breng ze met de rest van de suiker, rest van de citroenzeste en citroensap in een pan aan de kook. Laat 5 min. zachtjes inkoken en roer regelmatig. Verdeel de notenpasta over de cake en laat even afkoelen.

I.s.m. Eke Mariën
Bron: kokenmetkennis.nl

Gerelateerde artikelen