Eten

Delen:

Een heerlijke & simpele quiche die met 10 minuten voorbereiding en 25 minuten in de oven op tafel staat.

Ingrediënten

9plakjes bladerdeeg
1/2hokkaido pompoen
100 mlcrème fraîche
3eieren
1 bakjekastanjechampignons
150 gramkaasrestjes
50 grampompoenpitten
5 gramtijmtakjes



Kooktijd

45 minuten

Aantal personen

2 personen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een vierkant van 3 x 3 plakjes bladerdeeg op. Laat de randen 1 cm overlappen en druk ze goed op elkaar. Klap de zijkanten van het deeg om naar binnen en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak het bladerdeeg 5 min. in de oven.
  • Verwijder de zaden uit de pompoen en snijd in dunne parten. Verdeel ze over de deegbodem. Roer de crème fraîche los en klop de eieren erdoor met een garde. Breng op smaak met peper en zout en giet over de taartbodem.
  • Snijd de champignons in parten en verdeel over de taart. Rasp de kaas en verspreid samen met de pompoenpitten over de taart. Pluk de blaadjes van de tijm en strooi ze erover.
  • Bak de taart 25 min. in de oven tot het deeg bruin is en het eiermengsel is gestold. Snijd in stukken en garneer eventueel met een takje tijm.

I.s.m. Eke Mariën, Koken met Kennis

Gerelateerde artikelen