Eten

Delen:

In de meivakantie was ik in Engeland en lunchte ik met m’n gezin in een prachtige pub. Voor toe bestelde ik mijn lievelingsdessert: rabarber crumble. Engelsen zijn goed met rabarber en crumbles en ik werd niet teleurgesteld. In tegendeel, het toetje was perfect. De rabarber had nog beet en zwom niet in het vocht, en de crumble was echt super krokant. Ik sprak mijn lof uit aan de ober en die kwam terug met het geheim van de chef: de crumble voorbakken voordat ie op het fruit gaat. Simpel en geniaal. Hier het recept.

Ingrediënten

500 gramrabarber
100 gramsuiker
1 theelepelmaïzena
150 grampatentbloem
50 gramkristalsuiker
50 grambruine suiker
1 theelepelvanille essence
mespuntjezout
100 gramzachte boter
50 gramamandelen (geschaafd)

Kooktijd

70 minuten

Aantal personen

8 personen

Benodigdheden

Keukenmachine, bakplaat bekleed met bakpapier, glazen taartvorm van 25 cm, ingevet.

Bereiding

  • Was de rabarber, droog de stelen en snijd ze in kleine stukjes van 1 cm. Meng ze met de suiker in een kom en laat 30 min. marineren. Schep af en toe om. Doe de rabarber op een zeef en laat 5 min. uitlekken. Vang het vocht op.
  • Verwarm de oven voor op 180° C. Meng bloem, kristal- , bruine suiker, vanille-essence en zout kort in de keukenmachine. Doe de boter erbij en draai tot een kruimelig deeg. Voeg de amandelen toe en puls nog een paar keer zodat de amandelen zich mengen met het kruimeldeeg maar niet worden fijngemalen. Ze geven een extra beet aan de crumble. Spreid de crumble uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 20 min. in de oven.
  • Neem 2 el van het rabarber lekvocht en meng het goed met de maïzena. Roer het mengsel door de rabarber en schep alles in de ingevette bakvorm. Verdeel de voorgebakken crumble erover en bak alles samen nog 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen en serveer warm. Lekker met crème fraiche of clotted cream.
Gerelateerde artikelen