Gerechten

Delen:

Nergens anders in de keuken luistert het zo nauw met mengverhoudingen, temperaturen en baktijden als in de patisserie. Geen wonder dus dat taarten zo vaak mislukken. Dat geldt niet voor deze appeltaart, die van Normandië tot Finland bekendheid geniet. Cees Holtkamp toont de Enige Appeltaart Die Niet Kan Mislukken.

Het recept komt uit De Banketbakker door Cees Holtkamp en Jonah Freud.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

80 gram roomboter
50 gram suiker
snufje zout
150 gram bloem
roomboter voor het invetten van de schaal
4 geschilde Jonagold appels

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snij de boter in kleine blokjes en meng die met de suiker en het zout. Voeg er de bloem bij en wrijf alles tussen je handen tot een grof strooisel. Vet een ovenschaal dik in met boter. Snij de appels in blokjes en leg die op de bodem van de schaal. Bedek ze met het deegstrooisel. Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm met ijs.