Eten

Delen:

Couscous letterlijk in een handomdraai! Grill de groenten in de oven, voeg geitenkaas toe en je hebt een lekker makkelijke & gezonde maaltijd!

 

Ingrediënten

1kleine knolsederij
4winterwortels
2rode uien
3 elolijfolie
150 gramcouscous
5 gramkoriander
5 grammuntblaadjes
5 grambladpeterselie
1 theelepelgemalen kaneel
1 theelepelgemalen komijnzaad
150 gramzachte geitenkaas

Kooktijd

35 minuten

Aantal personen

2 personen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220° C.
  • Schil de wortels en snijd ze schuin in plakken van 3 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokken van 3 cm. Snijd de uien in parten. Hussel de groenten om in een grote kom met de olie, peper en zout. Spreid ze uit op een bakblik bekleed met bakpapier. Rooster de groenten 20 min. in het midden van de oven.
  • Hak de kruiden fijn. Meng de helft in een kom (of pot) met de couscous, olijfolie, kaneel en komijnzaad en breng op smaak met peper en zout. Schenk er 150 ml kokend water op en roer even door. Laat de couscous 10 min. wellen.
  • Serveer de couscous op een grote schaal en schep de groenten erop. Brokkel de geitenkaas erover en bestrooi met de rest van de kruiden.

I.s.m.: Eke Mariën, Koken met Kennis

Gerelateerde artikelen