Uncategorized

Delen:

Geen tomatensaus die uren staat te pruttelen, geen bechamelsaus. Wel een smakelijke vegetarische lasagne die razendsnel op tafel staat.

Ingrediënten

10 gramItaliaanse kruiden (tijm, rozemarijn, salie gemengd)
250 grammascarpone
1courgette
250 gramverse lasagnebladeren
400 mltomatensaus
100 grampecorino

Kooktijd

40 minuten

Aantal personen

2 personen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C. Pluk de blaadjes van de kruiden en hak ze fijn. Roer ze door de mascarpone en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd de courgettes in dunne plakjes van een ½ cm. Beleg de bodem van de ovenschaal lasagnebladen en schenk hierop de helft van de tomatensaus.
  • Bedek met lasagnebladen en doe hierop de helft van de mascarpone. Bekleed dakpansgewijs met plakjes courgette en rasp de helft van de pecorino er over.
  • Herhaal alle lagen nog een keer en bak de lasagne 30 min. in het midden van de oven.

I.s.m. Eke Mariën

Gerelateerde artikelen