Eten

Delen:

Kun je spaghetti carbonara vertalen naar oerhollandse stamppot? Als één man is die dat kan is het Michel Rekers, wereldkampioen stamppot 2015.

Ingrediënten

1 kgkruimige aardappelen
500 gramgemengde paddenstoelen
200 gramspekblokjes
175 gramroomboter
200 grammelk
100 gramsjalot
1dikke prei
2 tenenknoflook
bosjepeterselie
zout en peper
1 eetlepelgrove mosterd
200 gramravioli
100 gramgrana padano kaas
1 dlslagroom
1 bakjebasilicum cress
100 mlolijfolie
2plakken serranoham

Kooktijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in ruim water gaar.
  • Was en snijd ondertussen de paddenstoelen, sjalot en prei.
  • Zet een pan water met een klein beetje olijfolie op en laat zachtjes koken (voor de ravioli straks).
  • Bak in een koekenpan de spekjes.
  • Voeg de knoflook en sjalot toe aan de spekjes gevolgd door de paddenstoelen.
  • Als laatste bak je de prei op hoog vuur mee en zorg dat het mooi droog bakt.
  • Maak ondertussen een blanke roux van 12,5 gram boter en 15 gram bloem. Voeg de slagroom naar dikte toe en roer glad. Maak op smaak met peper en zout en de grove moster en zet weg op laag vuur.
  • Giet indien gaar de aardappels af en laat droog stomen.
  • Kook de ravioli beetgaar in het pannentje kokend water.
  • Stamp de aardappels fijn met de stamper en roer dan het paddenstoelen mengels erdoor. En voeg eventueel boeter en melk toe.
  • Maak de stamppot op smaak met peper en zout.
  • Maak een bord met twee torentjes stamppot en verdeel de ravioli erom heen.
  • Schep op elke ravioli een beetje saus en garneer met grana padano kaas en basilicum cress.
Gerelateerde artikelen