Machinepark

Delen:

De airfryertechniek kent twee populaire uitvoeringen: een pot-model met een frituurmandje onderin en een pan-model met een deksel. Bij het pot-model wordt lucht van bovenaf langs een gloeispiraal in het ‘frituurmandje’ geblazen. Onderin het apparaat is de bodem gewelfd om de hete luchtstroom door de mandinhoud te laten circuleren. Als het mandje vol is zal de heetste lucht de kern van de inhoud moeilijker bereiken, dus er zal tussentijds geschud moeten worden voor een egaal gebruind resultaat. De verschillende aardappelmogelijkheden (diepvriesfrites, koelverse voorgebakken frites of frieten à la minute gemaakt van verse aardappelen) hebben elk hun eigen tijd/temperatuurcombinatie nodig en bij de vers gesneden, rauwe frieten zijn ook de aardappelsoort en de leeftijd van de aardappelen van invloed. Nieuwe aardappelen geven het blankste resultaat, oudere aardappelen bevatten meer suiker en zullen donkerder kleuren. Het ideale frietje heeft een krokante buitenkant en een romig aardappelig interieur en dat bereik je zelden de eerste keer. Bij een klassieke friteuse lukt dat trouwens ook niet zonder twee keer te frituren.

Deze Severin Air Fryer is er een met een lade en een mandje. Het is een model van bescheiden omvang waar je in één keer zo’n 700 gram frites mee kunt bakken. Het mandje is uit één stuk metaal gemaakt, maar het mag niet in de vaatwasser.

Bekijk de Severin Air Fyer op Bol.com