Onze sterren

Delen:

@demoslager Gertjan Kiers beent de voorvoet van een Iers rund uit en hij laat zien van welke delen je het best een Ierse runderstoof kunt maken. Hij geeft ook zijn recept voor een Ierse runderstoof met Jameson whiskey, Ierse whiskey that is.

Recept:

Ierse runderstoof
Voor 2 personen
400 g halslappen
¼ (kleine) flespompoen
2 banaansjalotten
2-3 el plantaardige olie
400 ml kalfsjus
50 ml Jameson whiskey
½ takje rozemarijn
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 aardappel
zwarte peper en zeezout
Bereiding
Snijd de halslappen in blokjes van 2½ x 2½ centimeter. Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Pel de banaansjalotten en snijd ze in kwarten.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin de pompoenblokjes rondom bruin. Schep ze uit de pan en zet apart.
Bestrooi het vlees met zwarte peper, voeg aan de pan toe en bak het rondom bruin. Voeg de banaansjalotten en de pompoen toe en bak ze circa 1 minuut mee.
Blus af met de kalfsjus en de whiskey, voeg de rozemarijn, het laurierblaadje en de kruidnagels toe en leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat circa 1 uur zachtjes stoven.  Was intussen de aardappel goed en snijd in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog ongeveer 1½ uur stoven.
Breng de stoof op smaak met zwarte peper en zeezout.
Gerelateerde artikelen