Gerechten

Delen:

Doe meer met aardappel! Met deze weliswaar enigszins bewerkelijke maar simpele techniek maak je een aantrekkelijk aardappelgarnituur.

Recept:

Neem grote aardappelen en schaaf daar met een mandoline dunne plakken van. Leg die in een schaal slagroom waaraan je peper, zout en geperste knoflook naar believen hebt toegevoegd. Je hebt genoeg slagroom nodig om alle aardappelplakjes mee te bedekken, ze hoeven niet ònder de slagroom te staan. Leg in een zo rechthoekig mogelijke vorm een stuk bakpapier dat groot genoeg is om uiteindelijk de terrine bovenaan dicht te kunnen vouwen.

Leg de lagen aardappel in de vorm en leg hier en daar kleine blokjes boter. Zet de gevulde, gesloten vorm met een van aluminium gevouwen deksel in een oven van 180 graden. Na ongeveer anderhalf uur zal de aardappelstapel gaar zijn. Leg er een gewicht op en laat het afkoelen tot het in de koelkast kan voor minimaal ene paar uur.

Snij de opgesteven terrine alzijdig recht bij en snij daar mooie metrische blokjes van. Bak die in een medium hete pan en voeg op het eind wat boter toe.

Gerelateerde artikelen