Delen:
BENODIGDHEDEN
- bain marie
INGREDIENTEN
- 1/2 vanillestokjes
- 100 g eidooiers (4 à 5 stuks)
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 g zout
- 120 ml (mout)jenever
WERKWIJZE
Stap 1/ Snij het vanillestokje over de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadjes ui de peul. Wrijf ze door de suiker en snijd de peul in kleine stukjes.
Stap 2/ Klop de dooier, vanillesuiker en zout goed in een kom.
Stap 3/ Zet de kom op een pan met kokend water (au bain marie). Zorg ervoor dat de kom de het water niet raakt. Schenk de jenever erbij en roer goed over de bodem van de kom.
Stap 4/ Verhit het mengsel al roerende tot 62° C. Koel de kom even af in koud water zodat de advocaat niet doorgaart (en alsnog gaat klonteren) en giet het mengsel door een zeef. Doe de advocaat over in een potje of flesje en laat afkoelen.