Wallz Bossman maakt een salade van de Granny Smithappel van Marlene uit Südtirol in combinatie met de pancetta van Brandt & Levie.
Salade van raddichio, Granny Smith appel, speck, asiago kaas en hazelnoot
Ingrediënten voor 4 pers.
2 Raddicchio chioggia
1 Raddichio tardivo
1 Granny Smith appel
1 Rode ui
1 el geroosterde hazelnoten
150 gram asiago kaas
80 gram speck sudtiröler fijn gesneden of panchetta
Appel azijn
Olijf olie
Mosterd
Peper & zout
Bereidingswijze
Maak een vinaigrette van de extra vergine olijfolie, appelazijn, mosterd, peper en zout. Snij de asiago in kleine blokjes en (leg apart)
Rooster de hazelnoten ongeveer 10 minuten op 140 graden tot goudbruin.
Laat afkoelen en crush tot een grof strooisel.
Maak aan met wat fleur de sel en een druppeltje olie (leg apart).
Fruit de rode ui en het speck lichtjes in een koekenpan, voeg toe aan de dressing.
Voor de raddichio salade: bewaar de buitenste bladeren van de chioggia om een bakje te creëren. Snij de radicchio tardivo en de binnenkant van de chioggia fijn en maak aan met de asiago kaas, wat van de hazelnoten en de dressing.