Gerechten

Delen:

Esther Erwteman is zodanig verslingerd aan tahin, dat ze er een boek over schreef met meer dan 150 toepassingen van trage-goud-uit-een-potje. Deze onweerstaanbare auberginesnack is daar een voorbeeld van. Het recept uit het boek staat hieronder, je kunt Esthers boek Tahin bestellen met deze link en als je dat doet help je zowel Foodtube als een zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.

Voor 4-6 personen
Bereidingstijd 6o minuten
INGREDIËNTEN
2 aubergines
45 ml zonnebloemolie
een halve  theelepel tafelzout
Tomatensaus
olijfolie
1 gele ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, geraspt of geperst
1 groene peper, zaden en lijsten verwijderd, in fijne ringen
1 blikje tomatenstukjes
2 eetlepels tomatenpassata
30 g tahin
1 theel. z0ut

Tahin-gembersaus
3 eetlepels tahin
1 cm gemberwortel, geschild
en geraspt
15 ml (Tomasu-)sojasaus
snufje chilipoeder
koud water

Serveren
paar takjes verse bladpeterselie, de
blaadjes geplukt en grof gesneden
30 g amandelschaafsel, geroosterd
20 g sesamzaad, geroosterd

 

BENODIGDHEDEN
Kom, bakplaat en bakpapier, bakpan, kleine kom

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de aubergines en snijd ze in plakken van 2 cm dik, dit is dikker dan je denkt en
je hebt dikke plakken nodig voor het recept, dus houd deze maat echt aan. Leg de
plakken in een kom, giet er de zonnebloemolie over en bestrooi met het zout.
Verdeel de aubergineplakken over een bakplaat bekleed met bakpapier. De plakken

moeten naast elkaar- niet over elkaar-liggen. Gebruik desnoods twee bakplaten.
Rooster de aubergines 15 minuten. Draai de plakken allemaal om en rooster nog
10 minuten, tot beide kanten goudbruin zijn.
Verwarm voor de tomatensaus 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit daarin de
ui, voeg dan de knoflook toe en tot slot de groene peper. Voeg vervolgens de
tomatenstukjes, tomatenpassata, tahin en het zout toe.
Doe voor de tahin-gembersaus de tahin in een kleine mengkom en voeg de geraspte
gember toe. Voeg ook de sojasaus en een snufje chilipoeder toe. Voeg wat koud water
toe tot je de textuur hebt van een schenkbare sus
Schik de geroosterde aubergineplakken op een serveerschaal. Verdeel met een
eetlepel (dus geen grote opscheplepel) de tomatensaus over elke auberginebite.
Verdeel de tahin-gembersaus over elke auberginebite.
Garneer tot slot met het peterselieblad, amandelschaafsel en geroosterde sesamzaad.

print

Gerelateerde artikelen