Onze sterren

Delen:

De baba au rhum laat zich het best omschrijven al een dronken oliebol, die niet in de frituurolie, maar in de (verdunde) rum drijft.

Voor de baba au rhum heb je nodig:

190 gram bloem
100 gram lauwe melk
12 gram verse gist of 5 gram droge gist
15 gram suiker
1 ei
4 eidooiers
100 gram zachte boter
5 gram zout
200 gram gewelde rozijnen
Siroop :
600 gram suiker
200 gram water
Rum naar smaak

Rijstijd 25/30 minuten
Oven 220 graden 10 minuten

Uitkomst Groot 23 stuks = 32gram
Uitkomst klein 46 stuks = 16 gram

Het recept staat uiteraard ook in De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten waarvan eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verscheen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

print
Gerelateerde artikelen