Frans Bon, chef kok en smaaakontwikkelaar bij kruidenbedrijf Apollo/Solina, legt verse paling op de barbecue, lakt die met teriyaki saus en maakt er met krieltjes, zeekraal en witte asperges een gerecht van.
Verse paling van de grill, gelakt met teriyakisaus , nieuwe aardappeltjes, asperges en zeekraal.
Ingredienten 4 personen:
1 kg verse Hollandse paling van vel en ingewanden ontdaan
Apollo viskruiden -no added salt
Apollo teriyaki woksauce
Olie om in te smeren [zonnebloem, arachide of olijf]
8 Hollandse asperges gekookt, Hollandse verse zeekraal, Hollandse nieuwe aardappeltjes gegaard in olijfolie
Diverse garneringen zoals sea fennel, zeebanaan of cress, radijsjes, bloemetjes
Voorbereiding:
Spoel de paling eventueel nog even met ijskoud water en dep ze goed droog. Snij ze in mootjes van circa 8cm lengte, kruid ze met de viskruiden en besmeer ze met wat olie.
Grill de mootjes op een matig hete grill mooi om en om net gaar. Bestrijk ze vlak voor het doorgeven met de teriyakisaus en laat nog even doortrekken.
Presentatie en doorgeven:
Prak de gegaarde aardappeltjes op het bord. Bak de zeekraal even lichtjes aan in wat boter en peper, serveer die op de aardappeltjes, serveer de asperges erbij. Leg de mootjes paling op dit geheel en decoreer met de radijs, cress, bloemetjes en de zeegroenten.