Gerechten

Delen:

Johan van Uden, Meesterslager sinds maart 2019, maakt beef tapenade, een snack die hem in 2007 de Gouden slagersring opleverde. Beef tapenade is een grove tartaarvariant van mager rundvlees met onder andere olijfolie, Parmezaanse kaas en kappertjes.

Dit is het recept:

1000 gram mager runder tartaarvlees (Scotch beef langdurige volle vleessmaak)

2 dl. Olijfolie eerste persing

10 gram zeezout uit de molen

4 gram peper uit de molen

100 gram afgespoelde kappertjes uit zout

100 gram Parmezaan grof gemalen

100 gram pijnboompittten, gebakken en grof gehakt

 

 

BEREIDING:

 

Het tartaarvlees 1 maal door de 5 mm plaat malen

Het vlees met de peper, zout, olijfolie, kappertjes, Parmezaan en pijnboompit mengen

Lekker koud serveren op crostini, toast of stokbrood

print

Gerelateerde artikelen