Patissier Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter Stella Meijles een paaslam van quadrille-deeg. Dat gaat in een Dr Oetker vorm van Blokker. Het maakproces verloopt verre van vlekkeloos, maar de fouten zijn herstelbaar en uiteindelijk komt alles goed. Voor deze bereiding is een ingrediënt nodig waarover Cees al eerder een video maakte: een quadrille:
150 gram amandelspijs*
1 theelepel geraspte citroenschil
4 eidooiers
2 eiwitten
40 gram suiker
mespuntje zout
40 gram roomboter,
gesmolten
50 gram bloem, gezeefd
boter voor het invetten
van de vorm
poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de amandelspijs met de eidooiers en de
citroenrasp luchtig.
Klop de eiwitten stijf met de suiker en het zout.
Spatel dit voorzichtig door het spijsmengsel.
Spatel vervolgens voorzichtig de gesmolten boter
erdoor en als laatste de gezeefde bloem.
Schep het geheel in een goed ingevette
tulbandvorm. Bak de quadrille 30 minuten in de
voorverwarmde oven.
Prik er dan even met een mes in. Als het mes
schoon blijft is de quadrille gaar.
Laat hem afkoelen en bestuif hem licht met
poedersuiker.
Het recept staat niet in De Banketbakker, het boek waarin (zo goed als) alle Holtkamp recepten gebundeld zijn. Je kunt een GESIGNEERD exemplaar van De Banketbakker bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige, fysieke (kook)boekwinkel.