Onze sterren

Delen:

Samen  met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp een eeuwenoude lekkernij met een scabreuze naam: hoerenkoekjes. Het recept staat niet in Holtkamps boek De Banketbakker.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

 

Verwarm de over op 160 graden

Ingrediënten

250 gram amandelspijs
1 eiwit
60 gram honing
65 gram boter
250 gram Zeeuwse bloem
10 gram bakpoeder
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl witte peper
1/2 tl zout
150 gram gewelde rozijnen
1 eidooier om te strijken

Amandelspijs en eiwit door elkaar kneden, dan de honing en de boter, daarna de bloem, bakpoeder en het zout en de specerijen en als laatste de rozijnen. Rol er  pillen van, snijd die in, stukjes en rol daar knikkers van. Druk deze iets plat en bestrijk 2 maal met eidooier.

Afbakken  in 15 minuten op 160 graden

print

Gerelateerde artikelen