Gerechten

Delen:

Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken een schuim-roomtaart met diepvries (roomboter) bladerdeeg. Het duo laat ook nog maar weer eens zien hoe je gele room maakt.

Dit is het recept uit De Banketbakker:

4 velletjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries
500 GRAM GELE ROOM
250 GRAM GEMENGD ROOD FRUIT
3 EIWITTEN
100 GRAM SUIKER
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het bladerdeeg uit tot een 2 mm dik vierkant van 24 x 24 cm.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Prik niet in de rand.
Bak het bladerdeeg 20 minuten in de voorverwarmde oven, verlaag de temperatuur
naar 15o °C en laat nog 15 minuten doorbakken.
Laat het bladerdeeg afkoelen en spuit de gele room erover.
Verdeel het schoongemaakte rode fruit over de gele room.
Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Strijk dit met een
pannenkoekmes over de taart.
Zet de taart enkele seconden onder de grill of bruleer de bovenkant met een gasbrander
of crème brûléebrander.
Deze taart meteen opeten; door de vulling wordt het bladerdeeg snel slap.

 

Van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten is eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

print
Gerelateerde artikelen