Drinken

Delen:

In de voorlaatste week van 2016 verscheen Over Drank, een nieuw standaardwerk van Meneer Wateetons. Net als in zijn eerdere verhandelingen over worst, rook en rot dist Meneer alle nodige informatie op om thuis aan de slag te gaan en zoals gewoonlijk valt er daarbij genoeg te glimlachen. We treffen Meneer tijdens één van zijn workshops waar hij een damesgezelschap aan het stokerellen zet. Klapper van de avond was een droplikeur.

Dit is het recept uit Over Drank: verbazingwekkend eenvoudig te maken. Aan de slag, de puber in je zal je dankbaar zijn.

Alcoholpercentage: ca 20%
Suikergehalte: ca 25%

 

 

Ingrediënten

250 mlwater
400 mlwodka of andere neutrale alcohol
250 gramsuiker
175 gramje favoriete drop

Recept voor droplikeur uit het boek Over Drank van Meneer Wateetons

  1. Hak de dropjes fijn en verhit ze samen al roerend met het water tot ze zijn opgelost. Dit duurt wel even.
  2. Voeg roerend de suiker toe en laat ook oplossen.
  3. Laat afkoelen en voeg de wodka toe.
  4. Laat optioneel nog een tijdje klaren en hevel af
  5. Bottel en laat bij voorkeur nog minimaal een maand rijpen.

Tips en variaties:

  • kook optioneel een paar laurierblaadjes, een paar gram anijs of een zoethoutstokje mee
  • vervang een paar dropjes door salmiakballen, met van dat verrukkelijke poeder erin
  • het wordt niet helemaal zwart, net als drop is het als je het in de winkel koopt bijgekleurd. Gebruik eventueel wat norit (geen ontkleurende actieve kool natuurlijk)
print
Gerelateerde artikelen