Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp uit Jonah Freuds boek ‘Koekje‘ Friese dumkes.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
RECEPT
115 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
2 gram zout
15 gram melk
een theelepel rum
een mespuntje kaneel
een theelepel anijspoeder
15 gram anijszaad
50 gram gehakte noten (amandelen, hazelnoten cashewnoten)
175 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
een losgeklopt ei
-Kneed alles behalve de melk, de bloem en de noten goed door elkaar, voeg de melk toe, kneed even verder en voeg de noten toe.
-Kneed er op het laatst de Zeeuwse bloem doorheen. Maak een plak van het deeg en laat het een paar uur tussen keukenfolie in de koelkast rijpen.
-Verdeel het deeg in vieren, rol er vier ‘pillen’ van plm 25 mm diameter van.
-Druk die vervolgens eningszins plat, bestrijk de bovenkant met een kwastje met het losgelopte ei en snij er koekjes van van ongeveer 2 centimeter lang.
-Leg die op een bakplaat en schuif die in een oven van 160 graden. De baktijd is ongeveer 15-20 minuten, tussentijds even kijken of de dumkes al op kleur zijn en eventueel de bakplaat draaien.