Eten

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp uit Jonah Freuds boek ‘Koekje’ Friese dumkes

RECEPT
115 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
2 gram zout
15 gram melk
een theelepel rum
een mespuntje kaneel
een theelepel anijspoeder
15 gram anijszaad
50 gram gehakte noten (amandelen, hazelnoten cashewnoten)
175 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
een losgeklopt ei

-Kneed alles behalve de melk, de bloem en de noten goed door elkaar, voeg de melk toe, kneed even verder en voeg de noten toe.
-Kneed er op het laatst de Zeeuwse bloem doorheen. Maak een plak van het deeg en laat het een paar uur tussen keukenfolie in de koelkast rijpen.
-Verdeel het deeg in vieren, rol er vier ‘pillen’ van plm 25 mm diameter van.
-Druk die vervolgens eningszins plat, bestrijk de bovenkant met een kwastje met het losgelopte ei en snij er koekjes van van ongeveer 2 centimeter lang.
-Leg die op een bakplaat en schuif die in een oven van 160 graden. De baktijd is ongeveer 15-20 minuten, tussentijds even kijken of de dumkes al op kleur zijn en eventueel de bakplaat draaien.

Gerelateerde artikelen