@demoslager Gert Jan Kiers neemt a trip down memory lane, terug naar de tijd dat hij met zijn ouder op vakantie naar Spanje ging. Daar ontdekte hij het ‘broodje lomo’: dunne gebakken varkenslapjes op een broodje met rauwe ui.
Het verhaal en het recept staan uiteraard ook in zijn boek Van kop tot staart Varken.
Je kunt het boek bestellen met deze link en als je dat doet help je Foodtube zonder dat het jou iets extra kost.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
INGREDIËNTEN
2 el milde olijfolie
4 filetlapjes van ca. 150 g
versgemalen zwarte peper en zeezout, naar
smaak
4 broodjes naar keuze, zoals flinke pistolets of kleine ciabatta’s
2 teentjes knoflook
2 tomaten
2 uien
20 g rucola
2 tl extra vierge olijfolie
BEREIDING
Verwarm de milde olijfolie in een koekenpan
op medium vuur. Bestrooi de filetlapjes met
versgemalen zwarte peper en zeezout naar
smaak, leg ze in de pan en bak het vlees ca.
3 minuten.
Keer de filetlapjes om en bak nogmaals
3 minuten. Halveer intussen de broodjes,
de teentjes knoflook en de tomaten. Wrijf de
snijvlakken van elk broodje in met het snijvlak
van een half teentje knoflook en een halve
tomaat. Pel de uien en snijd ze in hele dunne
ringen. Maak de rucola aan met de extra
vierge olijfolie.
Haal de filetlapjes uit de pan en snijd ze in
dunne plakjes. Bestrooi eventueel met extra
versgemalen zwarte peper en zeezout naar
smaak. Verdeel de uienringen over de onderste
helft van de broodjes. Leg hier de plakjes filet
op en verdeel er de rucola over. Dek af met de
bovenste helft van de broodjes.