Samen met zijn kleindochter Stella Meijles stort Cees Holtkamp zich op een onderwerp dat niet standaard in de banketbakkerij thuishoort: klassieke Hollandse drankjes als boerenjongens, boerenmeisjes en winterkoninkjes. De recepten zijn simpel, het resultaat vrijwel oneindig houdbaar en uitstekend te combineren met nagerechten. Vooral met ijs.
Voor de boerenjongens heb je nodig:
250 gele rozijnen (geweld)
75 gram gele of bruine basterd
300 gram wodka of brandewijn
2 kaneelstokjes
Boerenmeisjes:
250 gram abrikozen (geweld)
1 vanillestokje
75 gram suiker
300 gram wodka of brandewijn .
Winterkoninkjes :
Pruimen in rode wijn .
250 gram gedroogde pruimen (geweld)
300 gram rode wijn
100 gram honing
2 kaneelstokjes
Cees en Stella maakten ook al eens de basis voor vanille-ijs, dat je mooi kunt combineren met een van deze drankjes.
Van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten is eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.