Gerechten

Delen:

Karipap pusing is een onweerstaanbaar Maleisisch pasteitje. Het is streetfood, maar in Nederland zul je het op straat niet snel tegenkomen. In de keuken van restaurant Europa laat Lotta van Liebergen je van a tot z zien hoe je de karipap-pasteitjes zelf kunt maken.

Je hebt nodig:

Deeg 1
75 g boter
100 g bloem
Snuf zout

Deeg 2
250 g bloem
100 ml koud water
1 ei
Flinke snuf zout

Vulling
Zonnebloemolie om in te bakken
3 sjalotten
3 cm gember
3 tl baba’s curry poeder
1 steranijs
1 kaneelstokje
2 tl zwarte peper
2 tl venkelzaad
500 g bildtstar aardappelen
100 g gezouten gedroogde ansjovis (Ikan Bilis)
Halve bos koriander
3 lente-uien
1 à 2 Rawit pepers
Zout naar smaak
Neutrale olie om in te frituren

print

Gerelateerde artikelen