Meesterijsmaker Hidde de Brabander maakt zijn eerste gerecht voor Foodtube. Een heerlijk nagerecht met ijs, Fraises Wilhelmine. Ontwikkeld door Auguste Escoffier ter gelegenheid van een menu dat hij voor koningin Wilhelmina samenstelde. Overigens volgens Hidde ook te maken met een huis, tuin en keukenijsmachine.
Aardbeienmarinade
500 gram Aardbeien
60 gram Kristalsuiker
* Ontkroon de aardbeien en plaats deze in een ruime kom
* Voeg de kristalsuiker hieraan toe en dek de kom goed af met plastic
* Laat in een pan een laag water aan de kook brengen
* Schud de aardbeien even goed om in de kom en plaats deze dan op de pan
* Laat het water tegen de kook en hou de aardbeien hier circa 20 minuten op
* Zeef nu het sap eruit en zoet eventueel de marinade met extra kristalsuiker
Crème Chantilly
250 gram Slagroom
20 gram Kristalsuiker
1 Vanillestokje
* Snij het vanillestokje overlangs tot halverwege in
* Schraap het vanillezaad eruit
* Meng de slagroom, kristalsuiker en vanille met elkaar
* Klop op tot stevig
Extra nodig
* verse aardbeien
* Basil cress